Un bărbat a băut timp de o lună 10 doze de cola zilnic. Ce a constatat la sfârşitul experimentului

Un bărbat de 50 de ani din Los Angeles a realizat un experiment inedit: timp de o lună a băut zilnic zece doze de cola. Rezultatul a fost unul surprinzător: nu doar că s-a îngrăşat, dar în această perioadă i-a crescut tensiunea arterială.

Obezitatea, hipertensiunea sau diabetul sunt puse de multe ori şi pe seama băuturilor carbogazoase. George Prios, de 50 de ani, din Los Angeles, a băut zilnic zece doze de Coca Cola, notează Daily Mail. Rezultatul: s-a îngrăşat 13 kilograme, iar tensiunea lui a crescut de la 129 cu 77 la 145 cu 96, fapt ce indică un risc crescut de boli de inimă.

Continue reading “Un bărbat a băut timp de o lună 10 doze de cola zilnic. Ce a constatat la sfârşitul experimentului”

Episcopia Slatinei cere bisericilor să strângă bani din parohii pentru Trinitas. Cum explică Patriarhia această taxă

Episcopia Slatinei şi Romanaţilor recomandă bisericilor din judeţul Olt să sprijine posturile de televiziune şi radio Trinitas cu suma de 0,07 lei pe lună de fiecare familie din parohie, dar preoţii nu trebuie să meargă pe la casele credincioşilor pentru a colecta aceşti bani, potrivit Patrarhiei.

“Hotărârea Sfântului Sinod privind susţinerea financiară a eparhiilor Bisericii Ortodoxe Române pentru posturile de radio şi televiziune Trinitas ale Patriarhiei Române, datează încă din anul 2007”, arată Patrarhia într-un comunicat, în contextul prezentării în presă a unor informaţii privind o colectă pentru cele două posturi.

BOR neagă că ar dori să impună românilor o taxă sau cotizaţie pentru susţinerea posturilor de radio şi televiziune Trinitas.

Continue reading “Episcopia Slatinei cere bisericilor să strângă bani din parohii pentru Trinitas. Cum explică Patriarhia această taxă”

Scandal uriaș în Sănătate:”E un jaf. Vor să ne vândă unui supermarket”

Medicii de familie pornesc războiul cu CNAS, după ce instituția a propus un nou contract cadru cu furnizorii de servicii medicale. Nu de puține ori, negocierile dintre cabinete și Casa de Asigurări au fost însoțite de proteste și amenințări, dar  în acest an se pune în discuție existența sistemului. Societatea Națională de Medicina Familiei avertizează că se încearcă distrugerea medicinei de familie, pe modelul distrugerii profesiei de farmacist şi farmaciilor independente din România.

”Vor  Să ne vindem pe nimic cabinetul către marile lanțuri, au declarat pentru DCNews reprezentanți ai medicilor. Este un  jaf, după ce am muncit și investit zeci de ani în cabinet și pacientelă. Astfel, se va da drumul cheltuielilor nejustificate. Dacă medicii care trimit pacienții la analize sunt angajații unor patroni care dețin și laboratorul care face analizele, practic ei dirijează banii CNAS către proprii patroni. Dacă lanțurile care cumpără cabinetul au și un distribuitor de medicamente și un lanț de farmacii în spate, pot să oblige medicul de familie să scrie rețete, cât mai multe și cât mai scumpe, că le plătește CNAS”.

CNAS susține că ajută medicii tineri

CNAS susține că noile prevederi al Contractului Cadru vor rezolva criza de medici din rural și vor da șanse medicilor tineri, care intră în sistem. Până acum, un medic debutant trebuia să atragă un număr minim de 800 de pacienți ca să poată încheia contract cu Casa de Asigurări. Medicii care aveau vârsta de pensionare puteau vinde praxisul (lista de pacienți), în condițiile pieței. În fiecare județ funcționau comisii care stabileau numărul necesar de medici de familie, raportat la nevoile localităților. Aceste comisii se vor desființa, după adoptarea HG-ului inițiat de CNAS.

Casa de Asigurări propune guvernului ca, din 2015, să poată fi încheiat contracte cu medicii de familie, indiferent de numărul pacienților înscriși pe listă. De asemenea, se modifică raportul de finanțare : medicul va fi plătit în funcțiile de serviciile raportate, nu de pacienții înscriși (raportul va fi de 80/20, nu de 50/50%, ca în prezent).

Ne împing la faliment

Reprezentanți ai medicilor de familie susțin că noul sistem va lăsa zonele rurale fără medici și va falimenta cabinetele din urban. ”Câte servicii să facă medicul de țară, ca să fie finanțat mai bine, se întreabă un reprezentant SNMF? Acum, sporul pentru atragerea medicilor în rural se acordă la plata per capita, adică la numărul de pacienți de pe listă. Dacă plata per capita se reduce la jumătate…În realitate, nimeni n-o să meargă la țară. Medicii tineri vor veni în orașe, și fiindcă nu au destui pacienți ca să reziste, se vor angaja pe bani puțini la patron, la marile policlinici sau spitale private. Afluxul de medici de familie va destabiliza cabinetele individuale: nici cele existente nu vor rezista, nici noii veniți nu vor putea trăi, cu trei-patru sute de pacienți. Vom fi siliți să vindem listele de pacienți, pe nimic, marilor lanțuri. Am fost amenințați că așa vom ajunge, am văzut ce s-a întâmplat cu farmaciile. Problema care se mai pune este prețul la care ne vor înghiți oligopolurile”.

Patronatul marilor lanțuri nu este transparent

Cabinetele medicilor de familie nu vor mai putea încheia contracte de comision cu laboratoarele de analize, potrivit propunerii de HG.  Cei care rămân în sistemul public trebuie să facă o declarație pe proprie răspundere că nu au contracte cu alți furnizori ai CNAS. Dacă încalcă această prevedere, medicii pierd dreptul de a face contracte timp de cinci ani. În principiu, prin această prevedere este eliminat  mecanismul de motivare a medicului care face recomandări sau dă rețete. ”Nu se aplică acest principiu și în cazul marilor lanțuri de policlinici, care angajează medici de familie, susțin medicii independenți. Patronul care se află în spatele lanțului sau al distribuitorului nu încheie contracte, nu e furnizor. Poate fi un off shore, este greu de urmărit, mai ales dacă nu ai acest interes. În schimb, cabinetul individual care avea contract cu un laborator de analize va fi eliminat din sistemul public”.

Continue reading “Scandal uriaș în Sănătate:”E un jaf. Vor să ne vândă unui supermarket””

Carmen Harra, prezicere despre marele cutremur care va lovi România

Clarvăzătoarei Carmen Harra a vorbit despre marele cutremur care va lovi România.

Carmen Harra îi liniștește pe oamenii care se întreabă când va fi următorul seism puternic în țara noastră. Ea spune că nu vom avea parte de un cutremur în 2015.

“Cutremur mare va fi, dar nu anul acesta. România se află în an karmic, ceea ce vedeți dumneavoastră prin numeroasele schimbări și arestări care au loc anul acesta, însă de seism va fi ferită. În 2016 s-ar putea să aibă loc un eveniment de acest gen, însă eu zic să nu ne alertăm de acum pentru ceea ce oricum se va întâmpla la un moment dat. Autoritățile ar trebui însă să tragă un semnal de alarmă și să înceapă reconsolidarea imobilelor și clădirilor vechi. Ei ar trebui să fie în stare de urgență, să obțină fonduri sau bani de la Guvern și să înceapă rapid lucrul”, a declarat Carmen Harra

Cupa Davis. România a înfrânt Israelul. Va juca în turul doi al Grupei I

Florin Mergea și Horia Tecău au înfrânt sâmbătă, la Sibiu, cu scorul 6-3, 6-4, 6-4, perchea Bar Tzuf Botzer-Edan Leshem. 

A fost al treilea meci al întâlnirii dintre România și Israel și al treilea câștigat de perechea românească. Scorul general a devenit 3-0 și sportivii români au obținut calificarea în turul doi al Grupei I a Cupei Davis.

Meciul a dura o oră și 46 de minute. Echipa României va întâlni Slovacia în turul doi al Grupei I, în perioada 17-19 iulie, jucătorii slovaci obținând calificarea după ce s-au impus în primele trei meciuri ale întâlnirii de la Bratislava cu Slovenia.

Alimente care pot fi consumate și după ce EXPIRĂ

Poate fi incredibil, dar există alimente care pot fi consumate în siguranță și după ce au expirat. Anual, milioane de tone de alimente expirate, dar perfect comestibile sunt aruncate la gunoi.

Va  prezentam  câteva alimente care se pot consuma și după expirarea termenului de valabilitate:

Chipsurile pot fi consumate și după expirare deoarece conțin multă sare care ajută la conservarea cartofilor.

Ciocolata poate fi la fel de bine consumată după perioada de valabilitate deoarece zahărul este un bun conservant.Ketchup-ul poate fi păstrat și un an după perioada de expirare într-un loc răcoros sau în frigider.
Iaurtul poate fi băut și la șase săptămâni după termenul de valabilitate. Poți chiar să îndepărtezi capacul de mucegai și să mănânci conținutul.Brânza învechită este la fel de bună ca specialitatea cu mucegai. Însă nu sunt recomandate brânzeturile moi gen brie sau camembert.Laptele atât timp cât nu miroase urât se poate consuma chiar dacă este expirat.Ouăle care plutesc în apă sunt cu siguranță stricate și deja au început să dezvolte bacterii și gaze. Așa că, atât timp cât se scufundă sunt bune de mâncat.Pâinea veche devine moale și pufoasă dacă o bagi puțin în cuptor, asigurați-vă totuși că nu are mucegai pe ea.Orezul păstrat în loc uscat și aerisit poate rezista și câțiva ani.În ceea ce privește termenul de valabilitate la fructe și legume, acesta ține de bunul simț. Dacă nu sunt mucegăite sau oțetite probabil că sunt încă comestibile.

Continue reading “Alimente care pot fi consumate și după ce EXPIRĂ”

Ce facem când se rupe o aluniţă. Explicaţia medicilor

Cu toţii avem aluniţe. Unii mai multe, alţii mai puţine, ele făcând parte din farmecul particular al fiecăruia. Se întâmplă însă uneori să se rupă sau să le tăiem. Mihaela Leventer, reputatul medic dermatolog ne spune cum e indicat să procedăm în aceste cazuri, astfel încât să evităm transformarea lor în tumori cancerigene.

Aluniţele sunt tumori benigne, adică nepericuloase, alcătuite din melanocite, celulele ce conţin pigmentul ce dă culoare pielii şi ochilor. Acestea pot apărea oriunde la nivelul pielii şi pot fi şi grupate. Ele se pot prezenta sub formă de pete sau excrescenţe în diferite tonuri de maro, de la foarte deschis la foarte închis, aproape negru, rozaliu şi chiar roşcat.

Ce facem când se rupe o aluniţă: mituri din popor

Pentru că în popor umblă o vorbă potrivit căreia odată ce ai umblat la o aluniţă, ai stârnit-o şi ea se va transforma în cancer, foarte mulţi oameni se sperie atunci când se întâmplă s-o zgărie sau s-o rupă.

Continue reading “Ce facem când se rupe o aluniţă. Explicaţia medicilor”

Vaslui: Militar condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie şi furt

Un militar din Bârlad a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare după ce a transportat patru persoane, între care şi doi copii, pentru a comite furturi, iar în urma unei percheziţii în locuinţa sa au fost găsite cartuşe pe care le furase din unitatea militară la care era angajat

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, vineri, pe Ionuţ Scânteie, cadru militar la Garnizoana Bârlad, la patru ani de închisoare cu executare pentru comiterea a şase infracţiuni: complicitate la furt şi tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, furt, acces ilegal la un sistem informatic şi tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Continue reading “Vaslui: Militar condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la tâlhărie şi furt”

NATO va accelera procedurile de mobilizare a trupelor: “Va fi cel mai amplu plan de apărare colectivă de după sfârşitul Războiului Rece

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să accelereze procesul decizional privind mobilizarea efectivelor militare, în cadrul planului de reacţie faţă de ameninţări precum cele reprezentate de Rusia şi de reţeaua teroristă Stat Islamic, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

“Alianţa Nord-Atlantică este pe cale să implementeze cel mai amplu plan de apărare colectivă de după sfârşitul Războiului Rece”, a declarat Stoltenberg, citat de Wall Street Journal.

Continue reading “NATO va accelera procedurile de mobilizare a trupelor: “Va fi cel mai amplu plan de apărare colectivă de după sfârşitul Războiului Rece”

România a produs şi exportat în 2014

În 2014, România a avut cel mai bun an de producţie de energie din 2003 încoace, cheia fiind exporturile. Energia verde a atins şi ea un nivel record. Până şi CE Oltenia a avut patru luni „formidabile“.

Contextul regional, dar şi producţia de energie verde care a coborât pre­ţurile în piaţă, au creat premisele unor exporturi record de energie anul trecut şi au format spaţiu de acţiune şi pentru producători tradiţionali, astfel că anul 2014 poate fi considerat unul record pe mai multe paliere ale sectorului energetic.

„Din octombrie, anul trecut, am avut patru luni formidabile“, spune Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic (CE) Oltenia.

Potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publicate de Reţeaua Europeană a Operatorilor de Sisteme de Transport de Energie (ENTSO-E), anul trecut producţia de energie a României a depăşit pragul de 60,2 TWh pentru prima dată din 2003, ultimul pentru care în statisticile europene apar date despre piaţa locală de energie