Alimente care pot fi consumate și după ce EXPIRĂ

Poate fi incredibil, dar există alimente care pot fi consumate în siguranță și după ce au expirat. Anual, milioane de tone de alimente expirate, dar perfect comestibile sunt aruncate la gunoi.

Va  prezentam  câteva alimente care se pot consuma și după expirarea termenului de valabilitate:

Chipsurile pot fi consumate și după expirare deoarece conțin multă sare care ajută la conservarea cartofilor.

Ciocolata poate fi la fel de bine consumată după perioada de valabilitate deoarece zahărul este un bun conservant.Ketchup-ul poate fi păstrat și un an după perioada de expirare într-un loc răcoros sau în frigider.
Iaurtul poate fi băut și la șase săptămâni după termenul de valabilitate. Poți chiar să îndepărtezi capacul de mucegai și să mănânci conținutul.Brânza învechită este la fel de bună ca specialitatea cu mucegai. Însă nu sunt recomandate brânzeturile moi gen brie sau camembert.Laptele atât timp cât nu miroase urât se poate consuma chiar dacă este expirat.Ouăle care plutesc în apă sunt cu siguranță stricate și deja au început să dezvolte bacterii și gaze. Așa că, atât timp cât se scufundă sunt bune de mâncat.Pâinea veche devine moale și pufoasă dacă o bagi puțin în cuptor, asigurați-vă totuși că nu are mucegai pe ea.Orezul păstrat în loc uscat și aerisit poate rezista și câțiva ani.În ceea ce privește termenul de valabilitate la fructe și legume, acesta ține de bunul simț. Dacă nu sunt mucegăite sau oțetite probabil că sunt încă comestibile.